Transplantacija matičnih stanica u KBC Split

U KBC Split obavljena je, krajem siječnja ove godine,  prva transplantacija matičnih stanica!

O važnosti takve metode liječenja za oboljele od hematoloških bolesti,  za našu bolnicu, Grad i Udrugu govorio je ravnatelj KBC Split prof. Julije Meštrović na konferenciji za medije 10. ožujka 2021. godine.

Udruge leukemije i limfomi – Split od samog svog osnutka 1998. g.,  razvija program   transplantacije koštane srži u KBC Split, koja je vremenom, s obzirom na okolnosti, određena kao transplantacija matičnih stanica, kako bi se oboljele tom metodom liječenja mogli liječiti  i u našem Gradu.

Osim u Zagrebu, sada se i u Splitu obavlja ta zahtjevna metoda liječenja, koja je uz izuzetan angažman velikog tima liječnika, ravnateljstva KBC Split, zajedno sa angažmanom naše Udruge,  nakon dugo godina volje i truda započela sa radom.

Ovom prilikom želimo zahvaliti svim volonterima Udruge leukemije i limfomi – Split, kojih je sve ove godine bio veliki broj, veliko hvala  svim našim donatorima, podupirateljima, prijateljima koji su  prepoznali važnost našeg cilja i podržavali nas, u nadi da će i u buduće podržavati rad Udruge leukemije i limfomi – Split.