O nama

Općenito

UDRUGA LEUKEMIJA I LIMFOMI – SPLIT osnovana je 1998. g., u početku kao podružnica Hrvatske udruge leukemije i limfomi – Zagreb, ali je već od 2000. g. počela djelovati kao samostalna, volonterska, nevladina, neprofitna organizacija sa sjedištem u Splitu. Inicijativu za osnivanje Udruge pokrenuli su liječnici – hematolozi KBC-a Split. Potporu su dali i sami bolesnici, članovi njihovih obitelji i mnoge osobe iz javnog i gospodarskog života grada Splita, osobe nadasve plemenitih namjera i dobrog srca. Na žalost, broj oboljelih je velik, bolest se javlja u svim dobnim skupinama, liječenje je mukotrpno, dugotrajno, često neizvjesno i skupo. Ciljeve zbog kojih je osnovana Udruga leukemije i limfomi mogu se podvesti pod zajednički nazivnik:

omogućiti najbolje moguće liječenje svim oboljelima od zloćudnih hematoloških bolesti koji se liječe u Kliničkom bolničkom centru Split.

Sredstva

Sredstva potrebna za rad, Udruga ostvaruje organiziranjem dobrotvornih aktivnosti, prodajom doniranih i vlastitih proizvoda i predmeta, od članarina, donacija, dotacija, sponzorstava i drugim prihodima. Sva prikupljena sredstva Udruga usmjerava prvenstveno prema KBC-u Split za nabavku aparata i druge opreme potrebne za opremanje dijagnostičkih laboratorija i odjela, te za edukaciju liječnika i medicinskog osoblja. Kroz 15 proteklih godina svog djelovanja, Udruga je organizirala obilježavanje važnih datuma u zdravstvenom kalendaru različitim popratnim akcijama, zatim čitav niz stručnih predavanja, tribina, izložbi slika i fotografija, promocija knjiga, humanitarnih balova i balova pod maskama, koncerata naših poznatih estradnih umjetnika, donatorskih večeri. Najvećom humanitarnom akcijom u Splitu, održanoj u prosincu 2007. g. u Hotelu Le Meridien Lav, koju je organizirala naša Udruga, prikupljeno je 1,7 milijuna kuna namijenjenih KBC-u Split za opremanje Jedinice za transplantaciju koštane srži.

Suradnja

Udruga uspješno surađuje s mnogim udrugama civilnog društva, kao i medijima. Za postignute rezultate u svom radu Udruga leukemije i limfomi – Split nagrađena je 2008. godine Skupnom nagradom Grada Splita. Brojne uspješne aktivnosti Udruge potiću nas da nastavimo s novim planovima i njihovom realizacijom, a sve u vidu daljnjeg poboljšanja uvjeta za liječenje svih oboljelih, te zdravih, koji to zdravlje žele sačuvati promicanjem zdravog načina života, naročito kod mlađe populacije. Ujedno ćemo raditi na uključivanju što većeg broja djece i mladeži u volonterski rad kako bi ih ojačali za djelotvoran i odgovoran život u zajednici.

Ovdje koristimo priliku i naročitu zahvalu upućujemo svim liječnicima i medicinskom osoblju bez čijeg nesebičnog angažmana mnogi oboljeli ne bi uspjeli u borbi protiv bolesti. Isto tako iskazujemo žaljenje zbog svih oboljelih koji su bitku s bolešću, na žalost, izgubili.

Iskazujemo našu duboku ZAHVALNOST svim institucijama, tvrtkama, ustanovama i svakom pojedincu koji su svojim sponzorstvima i donacijama potpomogli naš rad. Posebno zahvaljujemo svim ljudima velikog i plemenitog srca, članovima, prijateljima i volonterima za velikodušnu pomoć i potporu našem humanitarnom djelovanju. Zahvaljujemo svima u ime onih koji nemaju priliku reći veliko, ljudsko hvala za život koji ste im svojom nesebičnošću podarili, s vjerom da ćemo zajedno i dalje pomagati da nada u izliječenje postane stvarnost.